September 2020

Inschrijvingen

!Vergeet jullie lidgeld niet te betalen! (Alle informatie hierover is terug te vinden in onze eerste wipplank van het nieuwe scoutsjaar)

Via onderstaande links kan je je inschrijven voor het nieuwe scoutsjaar!

Link: https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?groep=B1505G

LET OP! De inschrijvingen lopen tot 1 december, na deze datum kan je geen lid meer worden.

Als u problemen ondervindt bij inschrijving of vragen hebt over de inschrijving, contacteer dan Tomas Noé (0493 15 56 61).

Zomerkamp 2020

Beste ouders

Olé ! We hebben een antwoord op dé vraag gekregen! Van de overheid hebben we groen licht gekregen om ons kamp te laten doorgaan, met de nodige regels. Wij zijn nu onze knappe koppen samen aan het brengen om tot een oplossing te komen, waar we iedereen gelukkig mee maken!
Van zodra wij meer weten en tot een oplossing zijn gekomen, brengen wij die informatie zo snel mogelijk naar jullie! Hou deze pagina zeker goed in de gaten, verzorg jullie goed, en zorg voor elkaar! 🙌

Tot snel!
Skoete Ro

Maart 2020

Paasontbijt verkenners

Binnenkort is het zover, Pasen! En wat beter dan een heerlijk ontbijt, waar je (bijna) niets voor moet doen, om de dag mee te beginnen? Dat is exact wat de verkenners voor jullie in petto hebben. Wat moet u wel nog doen?

Vul dit bestelformulier in ( Invulformulier-1 ) en bezorg het aan een van de verkenners (of hun leiding) VOOR 30/03/2020 of stuur een mailtje met de details van uw bestelling (een scan van uw bestelformulier) naar ontbijt.verkenners@gmail.com

De bestellingen kunnen geleverd worden (enkel omgeving Sint-Genesius-Rode, Dworp en Beersel) tussen 9u30-10u30 en 10u30-11u30 OF afgehaald worden aan de lokalen van Scouts Rode (Fonteinstraat 44, 1640 Sint-Genesius-Rode) op 5/04 van 9u-12u!

3 mogelijkheden:
– Klein ontbijt voor €8
– Grote eter ontbijt voor €10
– Deluxe ontbijt voor €14

Stuur gerust een bericht bij enige onduidelijkheid en alvast een vrolijk Pasen! 🐣

Februari 2020

C’est Pas Belge Ça!

Damens en heren, appelen en peren, boeren en boerinnen, de show gaat weer bijna beginnen!!!!

Want zondag 8 maart halen de leden van scouts Rode hun beste acteertalent boven met als thema FRANKRIJK! Dus zet jullie baret al maar op en houd ZONDAG 8 MAART vrij in jullie agenda!

83805582_3009436805741487_3113308637662019584_n

September 2019

Geen papieren wipplanken meer

Ook scouts Rode zou graag zijn steentje bijdragen om wat vriendelijker om te gaan met de natuur. Daarom drukken wij vanaf dit jaar geen wipplanken meer af om aan onze leden te geven.

Geen vrees, de wipplank is nog steeds te vinden op deze site onder de rubriek ‘Wipplanken’, waar u indien nodig de wipplank zelf kunt afdrukken.

Ps: Lees de eerste wipplank zeker eens volledig door om al de nodige informatie op te nemen!!

P1060434.JPG

Augustus 2019

Startdag 2019

De vakantie is bijna gedaan maar maak u geen zorgen want op ZATERDAG 21 september begint het scoutsjaar terug, jeej🎉
Benieuwd naar wie jullie nieuwe leiding wordt? Kom het dan zeker ontdekken tijdens het grote ontdek-je-leidingspel!!

Iedereen is welkom dus neem al jullie vriendjes en vriendinnetjes mee!

PLANNING:
14u-17u: Het GROTE ondek-je-leidingspel
17u-… : Bar, uniformstand, inschrijvingen, BBQ, …

Tot dan!

69655995_2644264918925346_432173370398736384_n

Februari 2019

Scoutsfeest: Disney

Naar jaarlijkse traditie organiseert Scouts Rode op zondag 24 februari haar scoutsfeest! Met dit jaar als thema: Disney! Kom kijken naar de toneelstukken van al onze leden! Plezier gegarandeerd!

Er zullen twee voorstellingen zijn:

MIDDAGVOORSTELLING
deuren open: 14u00
start scoutsfeest: 14u30

AVONDVOORSTELLING
deuren open: 19u00
start scoutsfeest: 19u30

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van de grote takken (vanaf jonggivers) of aan de ingang!

Eenpersoonskaart: €4
Familiekaart (4 personen): €15
Jeugdbewegingen: €3 (in uniform)

Wij verwachten jullie!

Augustus 2018

STARTDAG!

De vakantie loopt ten einde en bij elke ‘skoet van Ro’ begint het al weer te kriebelen! Het wordt hoog tijd dat het nieuwe scoutsjaar begint. We nodigen daarom iedereen graag uit op onze startdag, ZATERDAG 22 september van 14u tot 17u. Ben je een oude rot in het vak of heb je nog nooit bij een jeugdbeweging gezeten, maar je bent wel benieuwd naar hoe dat moet zijn, het maakt niet uit: iedereen is welkom!

Nadien kan je je kind inschrijven, uniforms passen en genieten van een drankje en een BBQ!

Adres: Fonteinstraat 38, 1640 Sint-Genesius-Rode

Juli 2018

Kamp komt eraan! Met het buitenaards thema ruimte trekken we dit jaar naar Couvin! Alle info vind je in de kampwipplank.

Tot snel!
Wij kijken er alvast enorm naar uit!

Maart 2018

Scoutsfeest: De Middeleeuwen

Op zondag 4 maart organiseert Scouts Rode zijn jaarlijkse scoutsfeest! Kom gerust kijken naar de toneelstukken van al onze leden! Plezier gegarandeerd voor jong en oud!

Er zullen twee voorstellingen zijn:

MIDDAGVOORSTELLING
deuren open: 14u00
start scoutsfeest: 14u30

AVONDVOORSTELLING
deuren open: 19u00
start scoutsfeest: 19u30

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van de grote takken (vanaf jonggivers) of aan de ingang!

Eenpersoonskaart: €4
Familiekaart: €12
Jeugdbewegingen: €3 (in uniform)

Tot dan!

Oktober 2017

Carwash Jin

Kom zondag 15 oktober tussen 14u en 17u naar de scouts en laat je auto wassen door de jin aan een vriendenprijsje! Steun zo hun buitenlands kamp!

September 2017

Inschrijvingen

!Vergeet jullie lidgeld niet te betalen! (Alle informatie hierover is terug te vinden in onze eerste wipplank van het nieuwe scoutsjaar)

Via onderstaande links kan je je inschrijven voor het nieuwe scoutsjaar!

Link: https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?groep=B1505G

LET OP! De inschrijvingen lopen tot 1 december, na deze datum kan je geen lid meer worden.

Augustus 2017

STARTDAG!

De vakantie loopt ten einde en bij elke ‘skoet van Ro’ begint het al weer te kriebelen! Het wordt hoog tijd dat het nieuwe scoutsjaar begint. We nodigen daarom iedereen graag uit op onze startdag, zondag 24 september van 14u tot 17u. Ben je een oude rot in het vak of heb je nog nooit bij een jeugdbeweging gezeten, maar je bent wel benieuwd naar hoe dat moet zijn, het maakt niet uit: iedereen is welkom!

Adres: Fonteinstraat 38, 1640 Sint-Genesius-Rode

3/07/2017

KAMP

Kampkalender 2017

Vrijdag 7 juli Deadline overschrijving kampgeld
Maandag 10 juli tussen 14u en 18u Al de spullen voor de patrouillekoffers moet worden binnengebracht, samen met de rugzakken en medische fiche (dit geldt niet voor de kapoenen, kabouters en welpen!). Indien dit niet lukt, spreek dan een ander tijdstip/ datum af met je leiding.
Vrijdag 14 juli De leiding vertrekt op voorkamp en is niet meer bereikbaar (behalve groepsleiding en kampi). ’s Avonds komt de Jin al lopend op.
Dinsdag 18 juli Givers vertrekken ’s morgens vroeg al fietsend naar het kamp. Jonggivers vertrekken met de trein. De tijdstippen van vertrek worden door de eigen leiding tijdig meegedeeld.
Vrijdag 21 juli van 14u tot 17u Dit is de bezoekdag waar iedereen vanaf 14u tot 17u welkom is om te genieten van een drankje, de zon en de kampsfeer. Kapoenen, kabouters en welpen worden gebracht naar het kampterrein door de ouders en vergeten hun rugzak, medische fiche en SIS-kaart niet mee te nemen!
Dinsdag 25 juli om 14u De kapoenen zijn moe maar voldaan van hun kamp en worden om 14u terug opgehaald door hun ouders.
Vrijdag 28 juli rond 17u Iedereen komt terug naar huis, rond 17u komen we toe aan de lokalen in Rode. Vooraleer iedereen naar huis mag en een lekkere douche kan nemen, worden de camions uitgelanden. Zoals ieder jaar rekenen we nu ook op alle behulpzame mama’s en papa’s om dit zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen en ons werk een beetje te verlichten. Alvast bedankt op voorhand hiervoor!
Zaterdag 29 juli om 13u30 Het is nog niet voorbij! Vandaag is het afwasdag, iedereen vanaf jonggivers wordt verwacht om mee te helpen vanaf 13u30. Er zullen ook verloren voorwerpen uitgestald worden.

Verdere details over het kamp zijn te vinden in de kampwipplank.

April 2017

75 jaar Scouts Rode

Zeepkistenrace

Spelregels:

• Minimumleeftijd: 12+ of 12- met volwassene
• De zeepkist moet een ZELF GEMAAKT voertuig zijn. Het mag dus geen kant-en-klaar voertuig zijn zoals bv. een wandelwagen, bolderkar, winkelwagen of skelter. Het is wel toegestaan om bovenstaande voertuigen te gebruiken als basis voor de zeepkist.
• De zeepkist moet over MINSTENS 3 WIELEN beschikken, en deze moeten gedurende de race (buiten eventuele beproevingen in het parcours) de grond constant raken.
• De zeepkist moet voorzien zijn van een DEGELIJKE STUURINRICHTING die door de bestuurder veilig en stabiel bedienbaar is.
• De zeepkist mag NIET LANGER zijn DAN +/-2 METER en NIET BREDER zijn DAN +/-1,5 METER.
• De zeepkist mag van GEEN ENKELE VORM VAN AANDRIJVING zijn voorzien zoals trappers, verbrandingsmotoren, elektromotoren en/of andere aandrijvingen.
• Een deelnemend team aan de zeepkistenrace mag bestaan uit MAXIMAAL 2 PERSONEN.
• De zeepkist moet gedurende de race door één en dezelfde persoon bestuurd worden.
• De bestuurder en inzittende zijn verplicht gebruik te maken van BESCHERMENDE KLEDIJ (dus geen korte kledij), waaronder helm en arm- en kniebescherming.
• Een zeepkist mag slechts door één team ingeschreven worden.
• De organisatie is op elk moment voor, tijdens en na de race bevoegd om de zeepkist uit te sluiten van deelname.

November 2016

JIN zkt. Klusjes

Hulp nodig? Dan moet je bij de jin van Scouts Rode zijn. We zamelen geld in voor ons buitenlands kamp en steken graag de handen uit de mouwen voor een bijverdienste.

  • In de tuin werken
  • Babysitten
  • Helpen op een feest of eetfestijn
  • Auto’s wassen
  • Bijles geven

Laat ons iets weten!
Neem contact op met sille.demunter@gmail.com of via 0477/67.14.57

September 2016

Inschrijven

!Vergeet jullie lidgeld niet te betalen!

Via onderstaande links kan je je inschrijven voor het nieuwe scoutsjaar!

Link: https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?groep=B1505G

Augustus 2016

STARTDAG!!!

De vakantie loopt ten einde en bij elke ‘skoet van Ro’ begint het al weer te kriebelen! Het wordt hoog tijd dat het nieuwe scoutsjaar begint. We nodigen daarom iedereen graag uit op onze startdag, zaterdag 25 september. Ben je een oude rot in het vak of heb je nog nooit bij een jeugdbeweging gezeten, maar je bent wel benieuwd naar hoe dat moet zijn, het maakt niet uit: iedereen is welkom!14089157_1254888264529692_6846125943890495597_n