Takken

Allereerst zijn er de Kapoenen (6-8j), de jongste rekels, altijd zin in spel en sport. Ze zijn een gemengde tak.

Dan zijn er de Welpen en Kabouters (8-11j), iets groter en iets stoerder ravotten zij op en rond bos en wei. Zij komen elke zondag weer met veel blijdschap terug, omdat ze gewoon niets moeten en heel veel mogen.

Vervolgens hebben we de Jonggidsen en Jongverkenners (11-14j). Ze nemen de eerste stapjes naar zelfstandigheid maar ravotten nog steeds in het bos en op de wei. Koken, hout hakken, vuur maken, … niets is hen teveel.

Dan hebben we de Gidsen en Verkenners (14-17j). Zij hebben hun vaardigheden geoefend de 3 vorige jaren, en kunnen het allemaal net dat ietsje beter. Desalniettemin zijn ook zij een groot voorbeeld voor de jongere takken, omdat ze meestal ook verantwoordelijk zijn voor de grootste bouwwerken op kamp, en heel actief kunnen zijn in sport en spel.

Als voorlaatste de Jin (17j), het laatste jaar “kadee” en opnieuw een gemengde tak. Op een speelse manier worden ze opgeleid om verantwoordelijk, zelfstandig, maar vooral een teamspeler te zijn, wat later als leiding heel van pas kan komen.

En dan hebben we nog als laatste de Leiding (18j-…), die alle spellen ineen steken en met veel geduld, inzet en moed hun “kadeeën” een toffe zondagnamiddag garanderen. Zij zijn VRIJWILLIGERS, en doen het vooral omdat ze willen doen wat hun leiding destijds voor hen deed: elke zondag fun maken!